20 Mart 2013 Çarşamba

Türbanlı Ve Mini Etekli

"herkesizn hayatına kimse garışamaz. ha nasıl garışamaz. ben bu şekil giyinirim, bu bayan şu şekil giyinir. şu şekil giyinir."

Uyarı: Cinsel içerik arıyorsanız tıklayınız.

Çok tehlikeli bir konu gibi görünse de basit düşününce kolayca çözümlene bilecek bir meseledir.

Önce türbanla ilgili komplo teorilerini unutun ve sadece bir örtü çeşidi olduğunu kabul edin.Viki’nin tarifi herşeyi özetler:”Anadolu'da başörtüsünün yemeni, eşarp, tülbent, yazma, çarşaf ve türban gibi çeşitleri bazı kadınlar tarafından kullanılmaktadır. Bu örtüler birbirinden kullanılan kumaşın şekli, deseni, boyutu ve bağlama biçimi gibi çeşitli açılardan ayrılır.^1”

türbanlı ve minietekli

Buradan da anlaşılacağı üzere türban herhangi bir örtünme biçimidir yani üstüne mihrak mihrak görevler yüklemek anlamsızdır.Peki tartışma ne o zaman dersek özetle:

kulağakaçanlar.blogspot.com
Laik Kesim
İslami kesim
Tartışmanın adı
Türban
Başörtüsü
Neden takıldığı
Siyasi simge
Dini bir vecibe
İfadesi/Yasal savunması
Laikliğe aykırı
Din ve vicdan özgürlüğü

Buraya kadar olan bilgileri toplarsak:”Aslında sıradan bi örtünme biçiminin nasıl sembolik tartışma kavramına dönüştüğü gayet ortadadır”yani benim güzel ülkem tartışma konusu yaratmada ki becerisini yine gözler önüne sermiştir.
Buraya kadar Türban nedir?sorusuna cevap aradık peki: Neden kullanılır?
-İnanç gereği,
-İslami kesimin yoğun olduğu bir yerde doğmak,yaşamak(mahalle  baskısı),
-Kültürel olarak herkesin kapalı olduğu bir yerde yaşamak(örn;köy,kasaba),
-Cenaze törenine katılmak,Mevlüte katılmak,
-Soğuk hava,
-Erkeklerin kapalı kızlarla evlenmek istediğini düşünmek,
-Sudi Arabistan,İran gibi ülkelere seyahat etmek,
-Genel akıma uymak(örn;siyasi,moda,çevre,grup),
-Muhafazakar bir iş yerinde çalışmak veya o kesime hitap eden işte çalışmak,
Daha binlerce genel veya kişisel neden sıralanabilir.O zaman anlıyoruz ki bu türban sadece inanç gereği takılmıyormuş,peki inanç gereği türban takmayan birine”sen nasıl hem türban hem mini giyersin!”deme hakkımız var mı?Tabi ki yok.
Bi de inanç gereği takıyor olsun,birinin kıyafetinden yola çıkıp yeni küfürler icat etme hakkını bize kim? Hangi inanç veriyor?Belki bu mini etek ve türban kombinasyonu yapan hanımefendi” mi-tür “diye  bi inanca sahip .İnanca saygı.
Arkadaş isteyen,istediğini,istediğiyle,istediği zaman,istediği yerde,istediği gibi giyer!Sana bana da elma yemek düşer.O KADAR. :)


türbanlı ve mini etekli

Dip not:”Türbanlı ve mini etekli”konusunda en sert eleştirileri,türban takmayan kişiler veya onların çevreleri yapıyor varsayımından yola çıkarsak,bu başlık altında bir savunma yapmaya çalıştıkları:Toplumun” türban tak!”baskısına karşılık “türban takmıyorum ama mini etekte giymiyorum!”savunması yaptığı varsıyalabilir. Herhalukarda vahimdir.

Ek olarak: Türbanlı mini etekli fotolar arayarak buralara gelen sayın okur, lütfen 1 dakikanı ayır ve beni aydınlat. Eğer cevap vermek istersen ilgili yazım: Türbanlı Mini Etekli Sevenlere Özel

Kaynak:1-viki

Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder