21 Aralık 2014 Pazar

Kahveyi Anlatıp Kahve İçmemek

Ne çok yıpratıyoruz kendimizi? Bize biçilen zamanı kimlere armağan ediyoruz? Karşılık beklemeden. Ne uğruna tüketiyoruz zamanı? Gelin şimdi birlikte isyan edelim sayın okuyan. Yerel saat sabahın 04:00’ünü göstermeden hemen önce başladı bu satırlar ve bir kahve ısmarladı sayın yazan kendine. 



Malumunuz şuan bir blog yazısı okuyorsunuz. Bende az önce blogger paneline bakarken üç-beş kişinin Sosyolojide Kahve başlıklı yazıya uğradığını görüp irkildim önce sonra düşündüm ”Ne zaman kendine bir kahve ısmarladın?” “Ne hakla kahveyi anlattın insanlara?” 


kahve içmek

Hepimiz yoğunuz bilirsiniz. Her zaman yoğun olmayı başarırız bir şekilde ve yoğun olmak rutinidir büyük şehir insanının. 


Haberleri gördün mü? Ortalık karışık.
Şu projeyi bir halledeyim.
Çocukları parka götürmek zorundayım.
Eşimle ne zamandır bir filme gidemedik.
Faturaları ödemem lazım.
Bu ülkenin hali ne olacak?
İş arkadaşlarıyla bir şeyler içmeye gitmeliyim.
Sunum iyi geçerse terfi alabilirim.
Trafik, yine trafik, akşama trafik ...
Trafik demişken bloğa uğrayan var mı acaba? Aaa yorum gelmiş: oley, yuppiiiii, hüloooooğ!



Hadi dürüst ol ne zaman kendin için, kendinle bir şey yaptın?

Ben yapmamışım mesela, bir kahve içmemişim aylardır kendi kendime. Öylesine bir kahve, amaçsız; uyumamak için değil, dinç kalmak, sosyalleşmek, muhabbet etmek, düşünmek için hiç değil. Sadece kahve ve sen, dünyanın geri kalanı durmuş sizi izliyor. Saygı duyuyor bu haklı isyana. Zaman, mekan kaybolmuş. Artık sadece eylemsizlik kanunları hüküm sürüyor evrenin her köşesinde.


Bu saatte olur mu ki? Havalar çok soğuk. İşe yetişmem lazım. Bu gün de arkadaşla planımız vardı. Dokunuyor bana. Boş ver, tam zamanı şimdi. Sanki müdürüne ilk defa yalan söyleyeceksin. Uydur bir şeyler. Eşine hiç yalan söylemedin mi? Arkadaş çağırdı dersin. Yalan sayılmaz ben çağırıyorum seni. Kendin için on dakika ayır. Amaçsız.

Kahveyi salla, yürü mesela ya da hep gitmeyi sevdiğin sessiz köşene çekil. Düşünme. Unutma evrene eylemsizlik kanunları hakim olacak. Şimdi kalk ve kendin için kendinle ve kendi kendine bir şey yap. Amaçsız.


Dolaba bir baktım hiç kahve yok. Ne dedim kahve bitti mi? “Olamaz, olamaz olamaz, kesinlikle olamaz!” dedim.

Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder