25 Eylül 2013 Çarşamba

Blogspot Uzantısı Candır

Efenim öncelikle bu bir okuyucu yazısıdır.

Efenim özetle: “blogspot” önemlidir.

Ekranınızı meşgul ettiğime göre sizin de bir blog okuyucusu olduğunuzu varsayabiliriz. Hiç dikkatinizi çekti mi bilmem. Bazı blogların adresi “blogadı,blogspot,com” şeklinde iken, bazıları “blogadı,com” şeklinde. Benim blogları gezerken ilk dikkat ettiğim mesele de budur. “blogspot” kullanan bloglar benim için daha değerlidir.

Blog yazarları kendilerini sürekli profesyonelleştirme eğiliminde olsalar da, benim için “blog” demek “amatör” demektir. Ben blogları bu yüzden okurum. İnternet mecrasında her alandan uzman sayfalar bulmak çok kolay. Eğer böyle bir ihtiyaca cevap arasam zaten bloglar da gezinme gereği duymam. 

“Amatör” kelimesi yanlış yorumlansın istemem. Kast ettiğim şey; ilglenilmeyen, saçma sapan, darma dağınık bir blog değil. Kast ettiğim şey ”İlk blog açtığınız gün hissettikleriniz”. Ben her girdiğim blog da o hissi ararım. O yüzden gözüme ilk çarpan şey adresinizde bulunan “blogspot” yazısı olur.

“Vay efendim üç kuruş verip isim aldık diye, ruhsuz mu olduk?” diye düşünüyor gibisiniz. Hatta internette, her taşın altından çıkan ‘SEO Uzmanı’  dostlar “Bu herif ne zırvalıyor be. Domain edinmek bin derde deva.” diye söylenmeye başlamıştır bile. 

Uzmanlar söylene dursun benim gözümde "blogspot": candır.

Adresinde “blogspot” bulunan bir sayfa: Yazarına maddi bir bağla bağlı değildir.
Adresinde “blogspot” bulunan bir sayfa: “herhangi biri olma” mütevazılığını gösterir.
Adresinde “blogspot” bulunan bir sayfa: Açıldığı günün izlerini taşır.
Adresinde “blogspot” bulunan bir sayfa: Unutulabilmenin riskiyle yaşar.
Adresinde “blogspot” bulunan bir sayfa: Bağımsızlığın serseriliğiyle yaklaşır.

Blogspot neden önemli

Blogspot uzantılı bir sayfayı okurken yazarın; el titremesini, gülümsemesini, kaş çatmasını, düşünceli tavırlarını, kaygılarını hisseder gibi olurum. Bu basit ayrıntı bana o adresi yazan insanın ‘nedensiz samimiliğinin göstergesi’ oluverir.

Yazımı adreslerinde “blogspot” bulunan yazarlara selam ederek bitirmek istiyorum. Zira biraz daha uzatırsam Google abimiz “ekmeğiyle oynadım” diye sinirlenip: bir kalemde üzerimi çizecek. 

Not1: “Nasıl bir okuyucu?” olduğumu merak eden varsa, oldukça maymun iştahlıyımdır. Blogdan bloğa gezerim. Mümkün olduğu kadar blog takip etmeye çalışırım. İlgimi çekmeyen blogları bile izlerim ki “belki bir yazısı ilgimi çeker” diye. Özellikle farklı bakış açıları yakalayan blogların abonesi olurum.

Not2: BLOGCU, WORDPRESS gibi uzantıları kullanan blog yazarları için yazı içinde bulunan “BLOGSPOT” kelimesini kendi uzantılarıyla değiştirmeleri yeterlidir.


Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder