14 Aralık 2014 Pazar

Bloglar Basın Özgürlüğüne Sahip Çıkmalı


Blog yazarları basın özgürlüğüne sahip çıkmalı. Bu bir tavsiye değil zorunluluktur. “Blogların özgürlüğe sahip çıkması kimin umurunda?” diye düşünme vakti değildir, vakit İbrahim’in ateşine bir damla su taşımak vaktidir. Vakit Ahmet Şık’ca durma vaktidir.


Blog yazarları basın özgürlüğüne sahip çıktıkça kendi özgürlüğüne sahip çıkacaktır aslında. Basının internete yöneldiği, internetin ise her geçen gün daha fazla sansürlendiği bir ülkede biz birbirimize sahip çıkmazsak artık renklerimizi gizlemeden yaşayamaz hale geleceğiz.


Geçenlerde bloglovin’in kapatıldığını buradan duyurmuştum. Daha birkaç gün önce bir blogger arkadaşımız “yeğenini mülakatlarda fişlemesinler” diye bütün siyasi yayınlarını kaldırmak zorunda kaldı. (İsmini onay verirse açıklarım. Edit: bücürükveben) Bugün tutuklananlarla taban tabana zıt dünya görüşüne sahip olsa da sansür onun da kalemini kırdı. Belki bugün blog yazarları tutuklanmadı ama ya tüm basın susturulduğunda? 


bloglar basın özgürlüğü

Cemaati mi savunuyorsun sen? Yıllar önce cemaat yurdunda kalmış, en çaresiz zamanında(köyden okumaya gidenler bilir.) “Hocaefendi’yi eleştirdin!” diyerek kovulmuş biri olarak yazıyorum. Evet, cemaati savunuyorum. Aslında cemaati memeati bilmem arkadaş ben, yazdıkları yüzünden tutuklananların, olmadığı bir ülke talep ediyorum. 


Tutuklanmaktan korkmuyor musun? Korkmaz mıyım ulan? Avukata dilekçe yazdıracak param bile yok ya da tanıdığım birileri. Tek güvencem katilimi İsmail Saymaz'a emanet etmiş olmam. 


Bide hangi örgütü uyduracaklar blog yazarlarına kim bilir? 
Ne yapalım arkadaş? Korkuyoruz diye susalım mı? Gezi’de de korkarak ama dim dik durmadık mı ağaçların gölgesinde? Alıştık.


Dün; Nedim Şener, Ahmet Şık
Bugün; Hidayet Karaca, Ekrem Dumanlı
Yarın; Kulağakaçanlar, Sen

En azından birbirimizin ifade özgürlüğüne sahip çıkamaz mıyız?
Özgürlük senin özgürlüğündür.


#basınaözgürlük  #bloglaraözgürlük 

Not: Ahmet Şık’ın bugün attığı twit: “Birkaç yıl önceki faşizm döneminin kudretli sahiplerinden Cemaat'in bugün yaşadığının adı da faşizmdir. Faşizme karşı çıkmak erdemdir.”


Related Articles

0 yorum:

Yorum Gönder